Have

Kirsebær Laurbær

Kirsebærlaurbær: et grønt hegn

Kirsebærlaurbær, prunus laurocerasus, er en (hæk) plante, der er velegnet som et grænsehegn. Det er faktisk et grønt hegn. Denne plante er stedsegrøn og har en enorm styrke. Det kan vokse 40 til 50 centimeter om året efter det første år.

Denne plante er fin som en hæk, men det kræver meget beskæring for at holde den op. Du skal beskære det grundigt. I øvrigt aftager energien lidt, hvis du har beskåret den kraftigt i cirka fire år. Det ser ud som om han mister en smule styrke.

Massiv plante

Som en hæk bliver den en solid grøn blok, men du kan også bruge den som en løs plante i din have.

Det er ikke min yndlingsplante. Det er fordi jeg ikke synes, det passer i en landhave – fordi den er så massiv, at den fjerner al visning af andre planter. Derudover er det også ufordelagtigt for andre planter: det tager lys væk og ekstraherer en masse næringsstoffer fra jorden. Denne mad kan ikke gå til resten af ​​din have.

Kirsebærlaurbær er nyttig til nye haver

Planten er velegnet, hvis du har en ny have (eller en have i et nyt kvarter). Du får snart en grøn hæk – men den tager lidt plads, hvis du ikke beskærer den ordentligt. For mig er det stadig bedre end et hegn! Det er bedre for naturen: det tilbyder ly og fuglepladser. Og også godt, hvis du vil beholde noget grønt i din have om vinteren.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *